Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

[yoast-breadcrumb]

Wireless Site Survey

Brite Wireless Site Survey – Een uitgebreide rapportage van uw wifi infrastructuur 

WiFi dekking laten meten?

Zoals de naam als zegt gaat het bij een Wireless Site Survey (WSS) om een uitgebreid onderzoek naar het toepassen van WiFi op een bepaalde locatie. Uiteindelijk komt er uit een WSS een WiFi ontwerp en een dekkingsplan dat garandeert dat er overal een gedegen WiFi beschikbaar is op elke positie binnen een locatie.

Brite onderscheidt zich met de site survey door een uitgebreid, professioneel meetarsenaal en in eigen beheer ontwikkelde en verbeterde Wi-Fi meetmethoden.

Door onze specifieke radiokennis en unieke meetapparatuur zijn wij in staat om op een unieke manier storingen uit te peilen en de radio-eigenschappen van een gebouw te bepalen hetgeen voorwaardelijk is voor een goed werkend Wifi systeem.

Ons bedrijf beschikt over meer dan 35 jaar wireless ervaring, kennis van meetapparatuur en onderliggende technieken. Daarnaast hebben onze engineers ruim 25 jaar netwerkervaring en kennis van VLAN’s, routering, ACL’s, Radius etc.

 

Infrastructuur ontwerp

Om een goed werkende wireless infrastructuur te kunnen ontwerpen en inrichten is een goede inventarisatie absoluut noodzakelijk.

Een wireless site survey is noodzakelijk om de radio eigenschappen van een gebouw te bepalen, welke de uitgangspunten vormen voor het basis ontwerp van de infrastructuur.

Daarnaast is een uiteindelijk goed presterende wireless omgeving ook sterk afhankelijk van meerdere “schakels” binnen uw netwerk:

 

 Zoals bovenstaande afbeelding symboliseert, is het correct functioneren van meerdere schakels een voorwaarde voor een goed wireless netwerk. Deze “schakels” moeten naadloos met elkaar samenwerken en de totaaloplossing is zo sterk als de zwakste schakel in de keten. 

Bij een wireless site survey kijken wij dan ook niet uitsluitend naar het WiFi alleen, maar inventariseren ook al deze voorwaardelijke schakels binnen uw omgeving. Op basis van al deze informatie komen we tot een passend ontwerp voor uw nieuwe infrastructuur.

 

Rapportage wireless infrastructuur

De meetresultaten worden in een rapportage verwerkt waarin tevens een functioneel ontwerp voor de WiFi infrastructuur wordt opgezet.

Op basis van uw informatie en onze expertise kunnen wij ook de juiste uitgangspunten voor u definiëren en uitwerken in een compleet projectplan, waarmee de eisen van uw organisatie voor nu en in de toekomst naar wens kunnen worden ingevuld. 

Indien gewenst wordt er op basis van het functioneel ontwerp een prijsopgave opgesteld.

Uiteraard houden wij hierbij maximaal rekening met de AVG / GDPR.

Wireless site survey? Onze inzet is:

Wireless is een specialistisch vakgebied, wat ook op langere termijn moet passen. Het is niet alleen afhankelijk van de wireless infrastructuur, maar ook hoe goed verschillende wireless clients worden ondersteund, de (uitgebreide) mogelijkheden van de beveiliging en vooral de kennis van de inrichting als geheel.

Deze visie wordt regelmatig bevestigd door de WiFi problemen bij eindgebruikers waar wij als ‘Wifi dokter’ voor worden ingehuurd om deze op te sporen en te verhelpen.

WiFi dekking laten meten?

Neem contact op met Brite voor een WiFi Site Survey >

 

Door de specifieke radiokennis en unieke meetapparatuur is de Brite Site survey als een van de weinige in staat storingen uit te peilen en de radio-eigenschappen van een gebouw te bepalen hetgeen voorwaardelijk is voor een goed werkend Wifi systeem.  

 

Een radiosignaal ondervindt hinder door obstakels en wordt hierdoor gedempt. Bovendien is het mogelijk dat het radiosignaal, bijvoorbeeld door verwerkt draadglas, wordt gereflecteerd.

Bouwmaterialen creëren demping en reflectie waardoor ieder gebouw zijn eigen radio eigenschappen heeft.

Meten is weten!

De invloed van bouwmaterialen op wireless prestaties:

Een radiosignaal ondervindt hinder door obstakels en wordt hierdoor gedempt. Bovendien is het mogelijk dat het radiosignaal sterk wordt gereflecteerd of gefragmenteerd, bijvoorbeeld door het traditionele draadglas of het moderne veiligheidsglas, dat veel is toegepast in de gebouwen.

Bouwmaterialen creëren demping en reflectie waardoor ieder gebouw zijn eigen radio eigenschappen heeft.

Praktische voorbeelden zijn bijvoorbeeld natte ruimtes zoals toiletten, douches of kleedruimtes die uitgerust zijn met tegelwerk en spiegels. Deze kunnen een enorme impact hebben op het WiFi signaal.

In de zorg, bij o.a. zorg aan bed heb je voortdurend te maken met zulke obstakels. Dit zien wij in de praktijk regelmatig als een terugkerend probleem voor zorgprofessionals die met hun mobiele apparaten altijd over een goede verbinding moeten kunnen beschikken. 

Een wireless site survey die hiermee rekening houdt, is noodzakelijk om een goed en definitief dekkingsplan te kunnen opstellen dat voor zowel 2,4GHz als 5GHz voldoende dekking biedt.

Niet elk Wifi apparaat is hetzelfde

Naast het inventariseren van de locatie is het belangrijk om een inventarisatie te maken van de wensen en eisen ten opzichte van de toekomstige wireless infrastructuur en de toe te passen apparaten en applicaties van de organisatie.

Een wireless meting wordt uitgevoerd met inachtneming van de wireless mogelijkheden van de apparatuur waarmee uiteindelijk wordt gewerkt.

Hierdoor voorkomt men dat er wordt gemeten met álleen optimale wireless apparatuur en de inrichting van de wireless infrastructuur voor de minst optimale devices ook gedekt wordt.

Smartphones of tablets met een metalen behuizing kunnen soms wel 10x meer signalen nodig hebben dan een kunststof notebook.

Ook onderwerpen als voldoende capaciteit, de gewenste dekking, schaalbaarheid en de continuïteit van de nieuw aan te leggen infrastructuur bepalen mede de uitgangspunten van de oplossing.

Op basis van deze structuur heeft Brite inmiddels meer dan 1.200 wireless projecten succesvol opgeleverd en forse kwaliteitsimpulsen gerealiseerd bij al deze organisaties!  

Ook weten hoe jouw netwerk er voor staat?

Vraag nu een wireless site survey aan >

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *