Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Wireless site survey: de eerste stap voor een optimale WiFi dekking in de zorg

Deel dit bericht

In de moderne zorgsector is een betrouwbaar en snel wifi-netwerk niet langer een luxe, maar een absolute noodzaak. Het faciliteert communicatie tussen zorgverleners, ondersteunt (medische) apparatuur en biedt patiënten de mogelijkheid om verbonden te blijven met hun dierbaren. Het sleutelwoord hierbij is “betrouwbaarheid”, en dat begint bij een grondige wifi-meting, ook wel een wireless site survey genoemd.

Meten is weten

Met een wireless site survey brengen wij uw situatie in kaart. Door middel van eigen ontwikkelde en unieke testapparatuur zien we waar de boosdoeners zitten. We onderzoeken de gewenste dekking a.d.h.v. de gebouw eigenschappen en (te verwachten) gebruikersaantallen. Dit alles wordt gedocumenteerd in een rapport dat een duidelijk overzicht geeft van de mogelijkheden en valkuilen voor uw specifieke locatie.  

Brite onderscheidt zich met de site survey door een uitgebreid, professioneel meetarsenaal en in eigen beheer ontwikkelde en verbeterde wifi meetmethoden. Door onze jarenlange ervaring, specifieke radiokennis en geavanceerde meetapparatuur zijn wij in staat om op een unieke manier storingen uit te peilen en de radio-eigenschappen van een gebouw te bepalen hetgeen voorwaardelijk is voor een goed werkend wifi systeem.

De invloed van een gebouw op de wifi-prestaties

Praktische voorbeelden zijn bijvoorbeeld natte ruimtes zoals toiletten, douches of kleedruimtes die uitgerust zijn met tegelwerk en spiegels. Deze kunnen een enorme impact hebben op het wifi-signaal. In de zorg, bij o.a. zorg aan bed heb je voortdurend te maken met zulke obstakels. Dit is in de praktijk vaak een terugkerend probleem voor zorgprofessionals die altijd en overal met hun mobiele apparaten een goede verbinding moeten hebben.

Een wireless site survey die hiermee rekening houdt, is noodzakelijk om een goed en definitief dekkingsplan te kunnen opstellen dat voor zowel 2,4GHz als 5GHz voldoende dekking biedt.

Niet elk apparaat is hetzelfde

Naast inventarisatie van de locatie is het belangrijk om inzicht te hebben van toekomstige wensen en eisen van de wireless infrastructuur en de toe te passen apparaten en applicaties van de organisatie. 

Een wireless meting wordt uitgevoerd met niet alleen de meest optimale wireless apparatuur en inrichting van de wireless infrastructuur. Wij nemen in acht met wélke apparatuur er gewerkt gaat worden en de wireless mogelijkheden van deze apparaten. 

Onderwerpen zoals voldoende capaciteit, gewenste dekking, schaalbaarheid en de continuïteit van de nieuw aan te leggen infrastructuur bepalen mede de uitgangspunten van de oplossing.

Een wifi-meting als solide basis voor de netwerk inrichting

In een zorginstelling is een betrouwbaar wifi-netwerk niet alleen een kwestie van gemak, maar van patiëntenzorg en operationele efficiëntie. Een wireless site survey vormt de solide basis voor een dergelijk netwerk, waardoor zorgverleners en patiënten kunnen vertrouwen op naadloze en veilige connectiviteit in elke hoek van de instelling.

Het laten uitvoeren van een uitvoerige wifi-meting door een gespecialiseerd bedrijf is niet alleen een investering in technologie, maar ook in de kwaliteit van zorg die een instelling biedt. Het is een stap in de richting van een zeker en modern gezondheidszorgsysteem dat de verwachtingen van patiënten en zorgverleners overtreft.

Ook (zeker) weten hoe uw netwerk er voor staat?

Vraag hier een wireless site survey aan >

Ook interessant