Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

RSG Wolfsbos is een openbare scholengemeenschap in Hoogeveen met circa 1550 leerlingen. Van VMBO tot Atheneum kunnen de leerlingen onderwijs ontvangen op 4 locaties.

Omdat het draadloze netwerk van Juniper niet meer werd ondersteund door de leverancier besloot de school voor een vervanging te kiezen. De wireless upgrade heeft eind 2019 plaats gevonden waarbij de nieuwste technieken zijn toegepast om de locaties van het meest moderne wifi te voorzien.

Jans Meinds, ICT-adviseur bij Wolfsbos, is erg te spreken over de samenwerking met Brite en de werking van het nieuwe wireless netwerk. Hij waardeert de korte lijntjes tussen Wolfsbos en Brite. Er wordt snel gereageerd en hij heeft het gevoel ontzorgd te worden: ”Naar het wireless hoeven we niet om te kijken. Dit doet het gewoon goed”. Op vraag of ze nog verbeter- of leerpunten hebben voor Brite voor een volgend traject: “Nee, niets!” 

Chris Buijtendorp, Hoofd facilitaire dienstverleningen en ICT, geeft de prettige samenwerking en goede onderlinge relatie als volgt weer: “We zijn blij dat we met het CaaS-contract van Brite 7 jaar aan elkaar vastzitten”. 

Het project is in 2 stappen uitgevoerd:

  • Stap 1: Implementatie van de nieuwe Wireless infrastructuur met 1-op-1 vervanging van access points op bestaande posities. Alle 4 locaties zijn in een tijdsbestek van een week gefaseerd ingericht. Dit gebeurde in een live omgeving, terwijl de school volop les gaf. 

    Overlast is nagenoeg niet ervaren door gebruikers. Het mooiste compliment kwam van een gebruiker die kwam informeren wanneer de vervanging zou plaatsvinden en niet door had dat de omzetting al verricht was.
     
  • Stap 2: Verdichting van de Wireless dekking binnen de scholen naar Intelli-roam.

    De installatiewerkzaamheden van de huisinstallateur vonden tijdens de kerstvakantie plaats. In de eerste week na de kerstvakantie werd de verdichting geactiveerd. Ook in een live omgeving en zonder overlast.  

Excellente digitale school

Tijdens de oplevering in maart 2020 werd, naast de krentenwegge op de ladder, het schildje “Excellente digitale school 2020” overhandigd. Deze heeft intussen een mooi plekje gekregen in de school.

RSG Wolfsbos kan weer jaren vooruit in het geven van modern onderwijs en daar mogen ze trots op zijn.

Ook interessant