Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

It’s Learning en ECK iD? Controleer of je jouw tussenschakel al geregeld hebt

Deel dit bericht

Belangrijk om te weten: voor de start van schooljaar 2020 – 2021 wordt bestellen met het ECK iD de norm in het voortgezet onderwijs. Vanaf schooljaar 2021 – 2022 worden andere indentifiërs uitgefaseerd en het is het ECK iD de enige.

Voor ‘digitaal leren’ werken systemen van scholen en leveranciers samen. Dat begint op school met het Leerling Administratie Systeem (LAS) zoals Magister of Somtoday. In het LAS worden leerlingen geregistreerd en krijgen ze een ECK iD.

Digitale identiteit voor elke leerling

Het LAS geeft de leerling gegevens door aan de Elektronische Leer Omgeving (ELO) die tevens als Identity Provider (IDP) fungeert. De IDP is het systeem dat leerlingen een digitale identiteit geeft. Hierdoor wordt de ELO het systeem dat leerlingen een mogelijkheid biedt tot het volgen van digitale lessen en de hieraan gekoppelde digitale leermiddelen.

Een voorbeeld van een ELO is It’s Learning. Voor het aanvragen van digitale leermiddelen is het ECK iD benodigd. Deze moet in de keten aanwezig zijn.

Tussenschakel ID’s vereist voor It’s Learning

Omdat It’s Learning geen directe koppeling heeft met de Dienst Uitvoering Onderwijs is er een tussenschakel nodig om ID’s te regelen. EduLinQ is zo’n tussenschakel die dit mogelijk maakt.

Gebruik je als school It’s Learning dan moet voor de start van het schooljaar 2020-2021 een tussenschakel geregeld zijn.

Wat doet EduLinQ in de ECK iD keten?

EduLinQ leest Magister of Somtoday uit en zorgt ervoor het ECK iD wordt weggeschreven naar It’s Learning.

Wil een leerling inloggen op een leermiddel dan stuurt de ELO / IDP een toegangsverzoek aan de Entreefederatie. Deze controleert de identiteit. Is alles in orde, dan gaat het toegangsverzoek door naar de aanbieders van leermiddelen zoals distributeurs en uitgeverijen.

Zie hieronder een schematische weergave tussen de LAS en de uiteindelijke aanbieders van de leermiddelen.

Gebruik je als VO-school It’s Learning? Controleer dan of je jouw tussenschakel al geregeld hebt.

Meer weten over EduLinQ? Neem dan een kijkje op: https://www.edulinq.nl/

Ook interessant