Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Hoeveel aandacht krijgt jouw ICT-infrastructuur in het bouwproces?

Deel dit bericht

Waarom is een putdeksel rond? Deze vraag werd gesteld aan sollicitanten als ze bij Microsoft aanklopten voor een baan. Slimme mensen weten het antwoord (staat onderaan deze blog) en daar is Microsoft naar op zoek. 

Als je het antwoord eenmaal weet is het logisch en neem je die kennis mee. Je kunt niet overal verstand van hebben, zelfs de slimste mensen niet. Hoe ga je als organisatie om als je bijv. een nieuwbouwpand neerzet of een pand verbouwt. Als het op regelmatige basis gebeurt dan is deze specifieke kennis aanwezig. Gebeurt het zelden dan ontbeer je die kennis. Recent kwamen wij bij een school waarvan de facilitair manager zelf de bouwbegeleiding heeft gedaan. Hij kwam erachter dat het niet iets is wat je er zo even bij doet. “Ik heb tijdens de bouw veel geleerd en meegekregen. Als we nu zouden bouwen, dan doen we het heel anders.” 

ICT-bouwbegeleiding bij nieuw- of verbouw

Een pand is te ontleden in veel verschillende delen waarvan ICT-infrastructuur er één is. Ook dit is een specialisme die je in het beginproces van het bouwtraject mee moet nemen omdat je anders achter de feiten aanloopt.  

Natuurlijk kennen installateurs de grote lijnen, maar het zijn de details die het verschil maken. Details die kosten besparen, fouten voorkomen, rust geven tijdens het bouwproces en zorgen dat er bij de eindoplevering een goed functionerend ICT-netwerk is. 

Zomaar 3 praktijkvoorbeelden waar het mis gaat: 

  • Een snelle glasvezelverbinding naar de locatie, maar patchkasten aan elkaar gekoppeld via koperverbindingen 
  • Bekabeling op de gangen volgens het bestek, maar niet naar kamers of lokalen zoals in het WiFi-concept staat 
  • Leveranciers die eigen switches meenemen voor hun systemen i.p.v. een centraal ICT-netwerk waarop zij kunnen aansluiten. Gevolg: systemen die niet met elkaar communiceren. 

Advies voor jouw ICT-infrastructuur bij nieuwbouwprojecten

Brite biedt ICT-bouwbegeleiding aan zodat ICT in het grote bouwplaatje de juiste aandacht krijgt. Bij meer dan 30 bouwprojecten hebben we onze expertise ingebracht. Allen naar tevredenheid van onze klanten, aannemers en installateurs. 

Behoefte aan een vrijblijvend gesprek? Bel 053 – 20 30 404 of mail ons: [email protected] 

Waarom een putdeksel rond is? Een rond putdeksel kan nooit in het putgat vallen. Zou een putdeksel vierkant of rechthoekig zijn, dan kan deze over de schuine zijde wel in een gat vallen met mogelijk ongelukken tot gevolg. 

Brite: “Het netwerk dat het altijd doet.” 

Ook interessant