Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

ICT-scan: vertrekpunt voor het succesvol toepassen van zorgtechnologie

Deel dit bericht

De zorgt verandert. Meer cliënten en minder zorgverleners. Zorgtechnologie kan de zorg hierin ondersteunen. Met slimme oplossingen voor meer zelfredzaamheid van cliënten en als hulp voor de zorgverlener. Naast warme zorg kan techniek de cliënten en zorgverleners helpen om goede zorg te krijgen en te verlenen. 
 
Dit vraagt veel van de zorg. Hoe pas je jouw zorgorganisatie daarop aan, voor welk doel wil je zorgtechnologie inzetten (cliënt, personeel, veiligheid of een combi van deze 3), welke risico’s loop je, wat zijn voor- en nadelen, welke voorwaarden moet je invullen, enz? 
 
Om te weten waar je op dit moment staat wat je ICT-netwerk betreft, is een ICT-scan een nuttig instrument. Je kunt ambities en wensen hebben, maar hieraan kun je pas invulling geven als je weet of de basis, het ICT-netwerk, goed is.  

Netwerk scan voor zorginstellingen

Zoals de naam al zegt, onderzoeken wij het ICT-netwerk. Wij concentreren ons op de volgende onderwerpen: switching & routing, wifi-netwerk en firewall & internetontsluiting. Eerst gaan we met het ICT-team van de zorgorganisatie in gesprek voor een eerste uitwisseling van informatie. Daarna gaan we de diepte in. Elk element wordt via een uitgebreide checklist gecontroleerd.  

Behalve een goede infrastructuur is een goed device (smartphone, laptop, tablet, e.d.) minstens zo belangrijk. Vergelijk het maar met het verkeer op de snelweg. Als je een 4-baans snelweg aanlegt en hier vervolgens met tractoren op rijdt, is het resultaat niet veel beter als op een boerenlandweggetje. Bij een netwerk is het in feite niet veel anders. Zowel de infrastructuur als de gebruikte clients moeten van goede kwaliteit zijn en op elkaar afgestemd zijn. 

Al deze factoren nemen we mee in de ICT-scan. Na de scan resulteert dit in een gedetailleerd en onderbouwd rapport. Met daarin: 

  • Bevindingen 
  • Conclusies 
  • Aanbevelingen / adviespunten 
  • Quick wins voor snelle eerste verbeteringen van het ICT-netwerk. 

Het rapport bespreken we samen zodat er een helder beeld ontstaat van het ICT-netwerk i.c.m. de wensen en ambities. 

Wil je vrijblijvende informatie of een persoonlijke uitleg over de ICT-scan?  

Stuur dan een email naar: [email protected] of bel naar 053 – 20 30 404  

Brite: “Het netwerk dat het altijd doet.” 

Ook interessant