Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Deel dit bericht

Projectdetails: Inrichting LAN en WLAN infrastructuur – 2 locaties – 3000 leerlingen

“De vorige leverancier kreeg de WiFi niet meer voor elkaar. Na de overstap naar Brite krijgen we geen klachten weer, integendeel, de WiFi die werkt nu gewoon”.Dhr. Leo Duifhuizen

Directeur-bestuurder, Christelijk College Groevenbeek

Radicale kwaliteitsverbetering schoolnetwerk

Een school met zo’n 3000 leerlingen op 2 locaties. De grootste locatie in Ermelo met bijna 2500 leerlingen en een kleinere locatie in putten met ca. 500 leerlingen. Hier wordt volledig digitaal lesgegeven met iPads. Het vorige aanwezige wireless netwerk op basis van 140 Aerohive accesspoints bleek in de praktijk niet in staat en schaalbaar om de gevraagde prestaties te leveren om te werken in de groepen.

Scan totale ICT infrastructuur

Na diverse pogingen van leveranciers en de fabrikant, uitbreiding van accesspoints en testen met andere modellen accesspoints bleek deze route niet de gewenste stabiliteit en prestaties te gaan leveren. Uiteindelijk heeft de schooldirectie Brite als onderwijsspecialist gevraagd om de gehele ICT infrastructuur middels een scan te onderzoeken en een verbeterplan op te stellen. Hiertoe is er een onderzoek en adviestraject gestart. Deze is tot in detail besproken en aansluitend is er een verbeterd en nieuw WiFi concept ontworpen en geïmplementeerd. Het oude Aerohive netwerk is daarbij ingeruild en vervangen door het educatieve Brite totaal concept.  

Projectdetails

3000 leerlingen
2 Locaties

Dhr. drs. L.C. Duifhuizen directeur en dhr. K. van de Groep afdelingsdirecteur van Groevenbeek deelden het volgende nieuwsbericht op hun website:

“Brite, bedankt voor de fantastische samenwerking”!

Maandagmiddag 5 december is het nieuwe WiFi-netwerk van Groevenbeek opgeleverd door de firma Brite. Door het netwerk op de locaties Putten en Ermelo te vervangen is Groevenbeek klaar voor de toekomst.Op dit moment hebben de meeste leerlingen al de beschikking over een iPad. De komende jaren breiden we dat uit met de leerlingen in de bovenbouw, zodat alle leerlingen een iPad in de les kunnen gebruiken. Het onderwijs op Groevenbeek is erop gericht dat leerlingen de inhoud van de lessen kunnen aanpassen aan hun leerbehoeften. Hiervoor is digitaal lesmateriaal een uitstekend hulpmiddel. Met dit nieuwe netwerk zijn we ervan verzekerd ook in de toekomst digitaal lesmateriaal optimaal te kunnen inzetten.

Optimalisatie WiFi & ICT infrastructuur

In aansluiting op de Wifi optimalisatie zijn er ook veel extra verbeterpunten ingebracht op de rest van de ICT infrastructuur, welke als keten van belang is voor de goede werking van het schoolnetwerk.

De adviezen zijn overgenomen en geïmplementeerd waarmee de gehele school up to date is en vele jaren geen omkijken heeft naar de netwerkomgeving.

Naast WiFi zijn de data switches, PoE switches, core switches en een UTM firewall oplossing geïmplementeerd. Om piekinvesteringen te beperken heeft Groevenbeek gekozen om de totale infra-structuur bij Brite af te nemen als dienst en zo de kosten te spreiden en sneller in te kunnen spelen op technologische aanpassingen op termijn.

Pro-actieve netwerkmonitoring

De gehele infrastructuur wordt middels de Brite pro-actieve netwerkmonitoring dagelijks in beeld gebracht, waarbij de school real-time inzicht heeft in de beschikbaarheid en belasting van de gehele infrastructuur.

Ook interessant