Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Christelijk Lyceum Veenendaal blij met Brite LAN/WLAN oplossing

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Afgelopen week was de oplevering van het nieuwe ICT-netwerk bij het Christelijk Lyceum Veenendaal (CLV). Bij het CLV kwamen 2 trajecten bij elkaar: het bestaande netwerk was aan vervanging toe en ze waren bezig met nieuwbouw.

De school schreef een aanbesteding uit waar Brite aan deelgenomen heeft. Op 3 punten wisten we ons te onderscheiden van anderen: kennis & ervaring, de beantwoording/uitwerking van de aanbestedingsvragen en met name onze referenties.

Vervanging nieuw netwerk in 2 fases

Het hele netwerk van de school is in 2 fases vervangen. Eerst is de nieuwbouw voorzien van wifi en nieuwe netwerkcomponenten. Daarna zijn de bestaande gebouwen naar het nieuwe platform gebracht. De al aanwezige firewalls zijn geoptimaliseerd en opnieuw ingericht volgens ons educatieve concept.

Succesvolle samenwerking tussen leveranciers

Ingrid Timmer, Hoofd ICT van het CLV, heeft het project vakkundig bij de hand genomen en begeleid vanuit de school. Hierdoor ontstond er een goede samenwerking met de andere leveranciers van het CLV die bij dit project betrokken waren.

Het is mooi dat wij onze netwerk expertise in mochten brengen en dat de school hiervan de vruchten plukt.

Zoals Ingrid Timmer het verwoord: “We zijn er blij mee”.

Rob van Brink, projectleider bij Brite:

“Als projectleider hoop je binnen projecten altijd op een goede samenwerking opdrachtgever en andere partijen. Dat was zeker het geval bij de vervanging van het ICT-netwerk bij het Christelijk Lyceum Veenendaal”.

Vanuit de aanbesteding bestond het project uit twee fases: De nieuwbouw moest volledig voorzien worden van een ICT-netwerk incl. wifi en in de bestaande gebouwen was het netwerk aan vervanging toe.

We hebben switches, wireless controllers en accesspoints vervangen en ingericht volgens on EduConnect concept. De aanwezige firewalls hebben we geoptimaliseerd en ook ingericht volgens ons concept. Vanuit onze referenties was er al een positief signaal afgegeven, de manier waarop wij in hadden geschreven op de aanbesteding en ook onze aanpak van het project viel in de smaak. /'[=

Oplevering met echte ‘Twentse Krentenwegge’

Woensdag 24 maart vond de officiële oplevering plaats op de nieuwbouwlocatie. Een schitterend pand waarmee het CLV haar leerlingen, docenten en medewerkers een inspirerende leeromgeving biedt.

De ingebruikname van het nieuw netwerk hebben we gezamenlijk gevierd met echte Twentse krentenwegge.

Het CLV heeft geïnvesteerd in een nieuw gebouw, nieuw ICT-netwerk en een nieuw logo. Het CLV mag trots zijn op het resultaat. Namens Brite wensen wij alle gebruikers veel succes toe.

Ook interessant