Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Zoek
Sluit dit zoekvak.

De moderne werkplek voor scholen wordt steeds leuker!

Afgelopen jaar zijn wij van start gegaan om scholen te ontzorgen met wachtwoordenfrustraties. Leerlingen kunnen nu d.m.v. een slimme oplossing zelf hun wachtwoord aanmaken en wijzigen. Zónder hulp van de ICT afdeling.

Deel dit bericht

De moderne werkplek voor scholieren en docenten is volop in beweging. Steeds meer digitale toepassingen vinden hun weg in het onderwijs en steeds meer traditionele leermiddelen worden afgestoten. Over een aantal jaren vind je schoolkrijtjes en schriften alleen nog in een museum en nergens anders!

Scholen nemen zelf de regie in handen om de moderne werkplek in te richten en het beste onderwijs te kunnen bieden aan hun leerlingen. Medewerkers maken gebruik van moderne faciliteiten om les te geven en kennis over te dragen.

Door meer digitale toepassingen te gebruiken worden er veel mogelijkheden gecreëerd die het les geven en les krijgen leuker maken.

EduLinQ is bezig met een succesvolle uitrol in het onderwijs

Brite is al jaren een vaste waarde in het voortgezet onderwijs en wij helpen de moderne werkplek mogelijk te maken. Met ‘EduLinQ – identity management’ zijn we bijvoorbeeld het afgelopen jaar van start gegaan om scholen te ontzorgen met wachtwoordenfrustraties.

Al een aantal scholen zijn succesvol gestart met EduLinQ en de rij aan scholen die het uit gaan rollen wordt groter. Van steeds meer scholen krijgen wij het verzoek een presentatie te houden omtrent EduLinQ en dat doen wij graag. Van de enthousiaste reacties die we dan krijgen worden we alleen maar enthousiaster om EduLinQ verder te ontwikkelen.

Wachtwoorden onthouden is totaal onnodig

We kennen het allemaal, frustraties tijdens het gebruik van de computer. In de schoolsituatie:

  • Waarom heb ik zoveel wachtwoorden nodig om te kunnen werken op school?
  • Ik ben mijn wachtwoord vergeten, bij wie moet ik zijn om een nieuw wachtwoord te krijgen?
  • Ik kan nu niet werken, en de les is al 10 minuten aan de gang.

Frustrerend voor alle medewerkers, leerlingen en ouders! Herkenbaar? Wat is jullie ervaring?

De vele wachtwoorden die onthouden moeten worden, worden vaak genoteerd op een kladbriefje. Met alle risico’s van dien! Vaak is de hulp nodig van het ICT-team van de school, wat resulteert in veel administratieve handelingen met kans op fouten. Waar sla je dan de nieuwe wachtwoorden op? Hoe zit dit met de AVG?

De moderne werkplek wordt zo steeds leuker

Is er dan niet iets dat dit voor de school kan regelen en het makkelijker kan maken? Ja, dat is EduLinQ. Dat is een digitale hulp die al het saaie en repeterende werk overneemt, 24×7, zonder fouten en 1 wachtwoord voor alle systemen.

De gebruikers kunnen zelf hun wachtwoord aanmaken zonder hulp van anderen en alleen zij weten hun wachtwoord.

Administratieve wachtwoordenrompslomp is er niet meer bij voor de ICT beheerders.

Heerlijk toch, de ontwikkeling van de moderne werkplek en het mooie is … het wordt alleen maar leuker …

Benieuwd hoe EduLinQ werkt? Bekijk de animatie:

Vragen? Wij helpen ook jou graag verder.

Ook interessant