Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Deel dit bericht

Referentie

De Nieuwe Internationale School Esprit (DENISE) heeft na de zomervakantie van 2019 een prachtig gerenoveerd pand betrokken. In Amsterdam Nieuw-west is het voormalig Cartesius Lyceum verbouwd tot een modern schoolpand dat voldoet aan alle hedendaagse eisen van onderwijshuisvesting. Veel daglicht, een klimaatsysteem met natuurlijke toevoer van frisse lucht, energiebewust en een mooie uitstraling.

DENISE is internationaal georiënteerd en biedt leerlingen tweetalig primair en voorgezet onderwijs in Nederlands en Engels. Het primair onderwijs wordt gegeven in de souterrain. Elk lokaal heeft een eigen buitendeur zodat klassen onafhankelijk van elkaar naar buiten kunnen.

Het voortgezet onderwijs wordt gegeven op de boven gelegen verdiepingen. Het ruime theater is het kloppende hart van de school. Deze wordt gebruikt voor onderwijs en natuurlijk voor theatervoorstellingen.

Het basisonderwijs wordt geboden op basis van IPC en het voortgezet onderwijs op basis van YMYC en IB. Voor nieuwkomers zijn er taalklassen in het VO. Voor 15+ leerlingen is er een carrière-programma waar ze worden voorbereid naar regulier onderwijs of volwassenenonderwijs (MAVO, HAVO, VWO of MBO).

Netwerk voorbereid op leerlinggroei

Op DENISE werken de leerlingen met eigen devices en het is daarbij nodig dat er een netwerk is wat voorbereid is op de verwachte leerlinggroei. In 2017 waren de eerste gesprekken tussen de school en Brite omtrent de nieuwbouw aan de Piet Mondriaanstraat.

Het uitgangspunt was om het Brite 3.0 concept toe te passen zodat de school na de verhuizing over het meest moderne WiFi netwerk kan beschikken.

Een omgeving met volop rekenkracht door de inzet van krachtige wireless controllers in het hart van het schoolnetwerk.

5x betere wireless prestaties t.o.v. standaard WiFi

De gebruikers zijn verzekerd van 5x betere wireless prestaties t.o.v. standaard wifi. Dit komt d.m.v. de Intelli-roaming oplossing. Hierbij maken devices automatisch verbinding met het meest krachtige accesspoint in de school. Trage verbindingen worden afgebroken en direct overgezet naar snellere accesspoints.

Doordat er gebruik wordt gemaakt van een fijnmazige dekking en kleine radiocellen zijn er veel voordelen:
  • meer nuttige wifi-capaciteit,
  • prettiger en sneller werken met onderwijs applicaties,
  • betere dekking in de hele school, 
  • energiezuinige accesspoints.

Bij DENISE zijn ze goed voorbereid op de toekomst.

In een nieuw gebouw met een modern, robuust, veilig en schaalbaar wifi-netwerk kunnen ze volop inzetten op het onderwijs en de doelstellingen die ze voor ogen hebben.

Laat de leerlingen maar komen!

Website: denise.espritscholen.nl
Foto + verslag over Denise nieuwbouw: Paulderuiter.nl

Ook interessant