Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Search
Close this search box.

Deel dit bericht

Referentie

Het Dominicus College uit Nijmegen werd in 1856 gesticht en is een kleinschalige school van hoge kwaliteit. De school is gehuisvest in een uiterst modern gebouw en bezit geavanceerde faciliteiten op het gebied van ICT en de natuurwetenschappelijke vakken.

Het Dominicus College biedt havo/vwo onderwijs aan circa 1100 leerlingen. Daarvan hebben zo’n 50 leerlingen een chronische ziekte of lichamelijke beperking. Voor hen is in de school een aparte vleugel ingericht: de Monnikskap.

Om de integratie zoveel mogelijk te bevorderen, bezoeken leerlingen van de Monnikskap reguliere lessen waar het kan en kunnen reguliere leerlingen gebruik maken van de faciliteiten van de Monnikskap. De Monnikskap is de enige reguliere school in Nederland waar lichamelijk gehandicapte en langdurig zieke kinderen (cluster 3) in hun eigen tempo een HAVO- of VWO-diploma kunnen halen.

De school omschrijft zichzelf als: bevlogen, betrokken en betrouwbaar.

Uit een tevredenheidsonderzoek bleek dat de leerlingen de school waarderen met een dikke voldoende. De inzet van ICT tijdens de lessen wordt door de leerlingen gewaardeerd en de ouders zijn van mening dat de ICT voorzieningen prima zijn.

Projectdetails

84 accesspoints
14 netwerkswitches
2 UTM firewalls
1 Locatie
Start samenwerking 2018

Volledig nieuwe WLAN/LAN en security infrastructuur

Eind 2016 werden de eerste gesprekken gevoerd tussen het Dominicus College en Brite. De school kende Brite als WiFi specialist en wilde graag het Brite concept voor WiFi, switching en firewall invoeren omdat ze op deze manier volledig ontzorgd worden. De school draaide op dat moment met 5 jaar oude apparatuur. Gezien de leeftijd en de technologische ontwikkelingen was de school van mening dat er vervanging moest plaatsvinden.

In 2017 werd door Brite een ICT-onderzoek uitgevoerd wat in december resulteerde in een aanbieding voor de implementatie van een volledig nieuwe WLAN/LAN en security infrastructuur volgens het Brite EduConnect concept.

Er is rekening gehouden met het energieverbruik van de aangeboden apparatuur zodat dit verbruik lager werd dan bij een standaard oplossing.

Hogere WiFi snelheden in de school dankzij ‘Intelli-roaming’

Door de Intelliroam techniek is het thans mogelijk dat de devices nog beter roamen waardoor de prestaties van het netwerk flink verbeteren, met name in high density omgevingen zoals scholen.

Het firewall cluster is vervangen door de nieuwste generatie firewalls. Hierdoor was het mogelijk een besparing te bewerkstelligen door lagere jaarlijkse operationele kosten. Het netwerk is verder fijnmazig ingericht waardoor de privacy van de gebruikers optimaal is gewaarborgd.

In Maart 2018 is de nieuwe infrastructuur opgeleverd en draait op dit moment tot volle tevredenheid van de gebruikers.

Ook interessant