Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

draadloos netwerk storing

Deel dit bericht

In een recent project kregen we te maken met een bizarre situatie. Een marketingbedrijf dat veel gebruik maakte van Freelancers en Flex werkplekken had door een reseller 4 Cisco / Linksys accespoints laten plaatsen. Daarbij werden er veel Apple Apps ontwikkeld voor iPhone en Ipad’s en wilde men internet voor gasten aanbieden. Een goede, snelle wireless voorziening is voor deze organisatie dus cruciaal.

Echter de praktijk leerde dat het wireless netwerk instabiel was en zeer slecht presteerde.

Instabiel draadloos netwerk zélf veroorzaker storing

De reseller zocht professionele hulp en Brite wireless expertise buro werd ingeschakeld. Een van onze wireless specialisten heeft dit project onderzocht en kwam met onze meetapparatuur er achter, dat er uit de Linksys accespoints af en toe een forse stoorpiek kwam. Dit leek onwaarschijnlijk, maar na diverse metingen en testen werd vastgesteld dat elke 2 seconden er ca. 0,5 seconden een stoorpiek ontstond.

Doordat de klant in een vleugel totaal 4 accespoints had hangen, die elk “random” een 0,5 seconde stoorpiek gaven, was er nagenoeg altijd wel een storend accespoint actief.

Het gevolg was dat er nagenoeg nooit stabiel en ongehinderd gewerkt kon worden en iPad app’s voor klanten niet optimaal getest konden worden. (ipads werken immers alleen maar draadloos)

Brite heeft het wireless netwerk opnieuw ingemeten en ingericht met een professionele wireless controller en managed accespoints, tevens zijn er VLAN’s aangemaakt, een gasten portal ingericht en wordt alle internetverkeer (ook van gasten) nu pro-actief gefilterd en gecontroleerd op virussen.

De klant ervaart een drastische verbetering in de prestaties en stabiliteit; eindelijk wordt het voor de creatieve ontwikkelaars weer leuk om hun nieuw ontwikkelde applicaties te testen in het wireless netwerk.

Wij lossen storingen op in uw draadloos bedrijfsnetwerk

Ook last van storingen? Neem eens contact op voor een consult of een second opinion!

Ook interessant