Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Het ds. Pierson College is vlekkeloos van start gegaan met EduLinQ

Deel dit bericht

Het ds. Pierson College is een VO-school gevestigd in ’s Hertogenbosch en biedt passend onderwijs aan voor vmbo-t, havo en atheneum. De school staat voor modern, leerlinggericht en goed onderwijs en heeft op dit moment circa 1600 leerlingen.

Bij het ds. Pierson College had men al een Identity Management product draaien van een andere aanbieder welke de koppeling verzorgde tussen Magister en de Active Directory. Echter omdat deze aanbieder een onduidelijke roadmap richting de toekomst heeft en vanwege de nieuwe AVG richtlijnen, is men op zoek gegaan naar een vervangende oplossing. Één welke in overeenstemming is met de nieuw ingevoerde AVG en waar ontwikkeling in blijft zitten richting de toekomst.

Aangezien het ds. Pierson College al voor infra, wireless & firewalling klant van Brite is, zijn we met elkaar in gesprek gekomen en is het Brite EduConnect concept uitvoerig besproken. Dit concept behelst alles wat een moderne VO school nodig heeft qua ICT.

Eén onderdeel van dit concept is EduLinQ identity management. EduLinQ verzorgd de koppeling tussen Magister en/of SOMtoday en de lokale Active Directory en in het verlengde daarvan Microsoft Office 365 of Google. Daarnaast is ze in staat om diverse volgsystemen te vullen, denk hierbij aan Zermelo, Untis, ITSLearning.

Self-Service Password Reset Portal

Voor het ds. Pierson College is EduLinQ ingericht t.b.v. de koppeling tussen Magister en de lokale Microsoft Active Directory. EduLinQ haalt de gebruikers op uit Magister en maakt deze, niet-actief, aan in de Active Directory.

De administratie van het ds. Pierson College kan middels de webportal van EduLinQ welkomstbrieven genereren en aan de nieuwe medewerkers of leerlingen overhandigen. Met deze welkomstbrief dient de gebruik zich eenmalig aan te melden bij EduLinQ. Tijdens dit aanmeldproces moet de gebruiker een aantal zaken instellen m.b.t. wachtwoord recovery, te weten:

  • Veiligheidsvragen;
  • E-mail adres;
  • 06 nummer.

Wegschrijven wachtwoorden naar Magister en Active Directory

De laatste stap in dit aanmeldproces is het kiezen van een sterk wachtwoord. EduLinQ volgt het wachtwoord beleid van de Active Directory. Zodra een gebruiker een wachtwoord heeft gekozen word deze weggeschreven naar zowel de Active Directory als naar Magister.

Daarnaast word het account in de Active Directory op actief gezet waarna de gebruiker gebruik kan gaan maken van alle digitale diensten die het ds. Pierson College aanbied. Hetzelfde geld voor het afmelden van de gebruikers. Dit gebeurt nu automatisch op basis van de school administratie (Magister). Hiermee is voldaan aan één van de technische eisen die gesteld worden door de nieuwe AVG wetgeving.

Omdat EduLinQ ook voorzien is van een SSPRP (Self-Service Password Reset Portal) is ook de beheerlast bij de ICT afdeling afgenomen omdat men hier geen wachtwoorden meer hoeft te resetten. Middels EduLinQ kan een gebruiker nu ten alle tijde zijn wachtwoord wijzigen en is ook alleen die gebruiker op de hoogte van het gekozen wachtwoord.

Vlekkeloze aanmelding van nieuwe leerlingen

EduLinQ is voor de zomervakantie geïmplementeerd bij het ds. Pierson College waarna men na de zomervakantie live is gegaan. De eerste ervaringen zijn positief en de school meldde het volgende:

“Het aanmelden van de nieuwe leerlingen aan het begin van het nieuwe schooljaar verliep vlekkeloos. De leerlingen hebben allemaal de brief gekregen met de gegevens en waren in “no time” ingelogd op Wifi, Chromebook en Magister. Daarna zijn ook alle bestaande leerlingen voorzien van Edulinq gegevens. De ICT-afdeling van de school vindt het fijn dat de leerlingen nu zelf wachtwoorden kunnen resetten en bij vergeten dit ook zelf weer kunnen aanpassen”.

Mooie eerste ervaringen van de school waaruit blijkt dat EduLinQ de verwachtingen waarmaakt: de leerlingen gaan zelf over de wachtwoorden, de privacy is gewaarborgd en de ICT-afdeling hoeft zich hier niet meer om te bekommeren.

Benieuwd van de meerwaarde van EduLinQ ‘identity management’ voor uw school? Lees meer over EduLinQ óf meld u aan voor een demo op locatie >

Ook interessant