Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Zoek
Sluit dit zoekvak.

J.J. Boumanschool: succesvolle implementatie wireless en LAN ondanks uitdagingen pand

Deel dit bericht

In de Friese stad Dokkum is de J.J. Boumanschool gevestigd. Het is een christelijke school voor Praktijkonderwijs voor de regio Noord Oost Friesland en is gericht op het voorbereiden van ongeveer 200 leerlingen op zelfstandigheid en zelfredzaamheid. De leerlingen opleiden en begeleiden naar werk vormt het hoofddoel van het onderwijs.

Vervanging van het vaste en een nieuw draadloos netwerk

De school toont gezonde ambities voor leerlingen en medewerkers. Door toenemende digitalisering in de maatschappij is het voor leerlingen belangrijk deze vaardigheden te ontwikkelen. Een stabiel en betrouwbaar draadloos netwerk is hiervoor benodigd. Het tot dan toe gebruikte vaste netwerk was aan vervanging toe en kon deze stabiliteit en betrouwbaarheid niet meer garanderen. In het (uitdagende) betonnen gebouw is er nu ook een volledig dekkend wifi netwerk aan toegevoegd.

Kennismaking onderwijspartner

Na de eerste kennismaking was de J.J. Boumanschool overtuigd dat zij in Brite de juiste partner gevonden hadden voor de vervanging. De ruime kennis en ervaring in het onderwijs gaf de doorslag voor de school om met elkaar in zee te gaan.

Na het uitvoeren van een wireless site-survey is de uitkomst besproken en een design gemaakt om zowel de vaste netwerkswitches alsmede het draadloze netwerk infrastructuur te vervangen door het reeds bewezen EduConnect® concept.

Succesvolle implementatie ondanks uitdagingen pand

Omdat de J.J. Boumanschool is gevestigd in een voormalig pand van de Gasunie waren er behoorlijke uitdagingen door de (oer) degelijke bouw van het pand.

Dikke muren zorgen voor een behoorlijke demping van het WiFi signaal.

Ook bracht dit voor de bekabeling uitdagingen met zich mee. Echter door goede samenwerking met o.a. de installateur Faber Telecom & Data is het project spoedig en zonder problemen verlopen.

De J.J. Boumanschool draait sinds de zomervakantie in de nieuwe situatie. De oplevering vond op 18 Oktober jl. plaats.

Gedetailleerd inzicht door pro-actieve monitoring

Na de ingebruikname van het netwerk houdt het voor Brite niet op. Aanvullend wordt de volledige EduConnect infrastructuur onderhouden middels pro-actieve monitoring waarbij iedereen direct een gedetailleerd inzicht heeft in de status van de infrastructuur. Ook is de firewall voor de internettoegang vervangen door een echte educatieve firewall waardoor onderwijsapplicaties aanzienlijk sneller en robuuster kunnen blijven functioneren wanneer het internetgebruik flink toeneemt.

De school beschikt nu en in de toekomst over een robuust, stabiel en veilig netwerk.

Website: www.jjboumanschool.nl

 

 

Ook interessant