Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Efficiënter zorgtechnologie toepassen? Bluetooth integratie met je WiFi-netwerk

Deel dit bericht

In de snel evoluerende wereld van de zorgtechnologie spelen draadloze communicatietechnologieën een steeds grotere rol. De nieuwste generatie WiFi-accesspoints met Bluetooth-modules zijn een innovatieve oplossing die zorginstellingen de mogelijkheid geven om geavanceerde zorgtechnologieën efficiënter te implementeren.

Voor zorgorganisaties die overwegen om meer zorgtechnologie toe te passen raden wij aan gebruik te maken van deze nieuwere generatie WiFi-accesspoints met Bluetooth integratie door de vele voordelen en extra besparing die het met zich mee brengt.

Wat zijn WiFi-accesspoints met Bluetooth-modules?

WiFi-accesspoints met Bluetooth-modules bieden zowel WiFi- als Bluetooth-connectiviteit. Een WiFi-accesspoint fungeert als een draadloze router die een internetverbinding mogelijk maakt, terwijl de Bluetooth-module draadloze communicatie via korte afstanden mogelijk maakt. Deze gecombineerde technologie biedt zorginstellingen een breed scala aan mogelijkheden voor het implementeren van zorgtechnologieën die afhankelijk zijn van zowel WiFi- als Bluetooth-functionaliteit.

Welke toepassingen zijn er mogelijk in de zorg?

  • Locatiebepaling voor mensen en middelen: Bijvoorbeeld waar zorgverleners of cliënten zich bevinden of waar belangrijke apparatuur staat in een pand.
  • Patiëntbewaking: Deze gecombineerde technologie kan worden gebruikt voor het monitoren van patiënten. Bijvoorbeeld, wearables met Bluetooth-connectiviteit kunnen worden gekoppeld aan WiFi-accesspoints, waardoor real-time monitoring van vitale functies mogelijk is. De gegevens worden draadloos verzonden naar het WiFi-accesspoint, dat op zijn beurt de informatie naar een centrale bewakingspost stuurt, waar zorgverleners de patiëntgegevens kunnen aflezen. Ook kun je gegevens van slim incontinentiemateriaal uitlezen en versturen.
  • Medicatietoediening: Door WiFi-accesspoints met Bluetooth-modules te gebruiken, kunnen zorginstellingen medicijndistributiesystemen implementeren die de juiste medicatie op het juiste moment aan de juiste patiënten leveren. De Bluetooth-functionaliteit kan worden gebruikt om de medicijnkastjes of -lades te vergrendelen en ontgrendelen, terwijl het WiFi-accesspoint kan worden gebruikt om de toedieningsgegevens vast te leggen en te verzenden naar het elektronische patiëntendossier.

De meerwaarde voor zorginstellingen:

Betrouwbare connectiviteit: WiFi-accesspoints bieden een betrouwbare en snelle internetverbinding, terwijl Bluetooth een stabiele draadloze verbinding op korte afstand mogelijk maakt. Door beide technologieën te combineren, kunnen zorginstellingen profiteren van betrouwbare en consistente connectiviteit voor verschillende zorgtoepassingen.

Schaalbaarheid: WiFi-accesspoints kunnen eenvoudig worden geïmplementeerd en geconfigureerd in verschillende delen van een zorginstelling. Dit maakt het mogelijk om het netwerk uit te breiden naarmate de behoeften groeien. De Bluetooth-functionaliteit kan worden toegevoegd aan specifieke locaties of apparatuur waar draadloze communicatie op korte afstand vereist is.

Kostenbesparing: Het gebruik van WiFi-accesspoints met Bluetooth-modules kan leiden tot kostenbesparingen. Het elimineert de noodzaak van aparte infrastructuur voor WiFi en Bluetooth, en vereenvoudigt het beheer van het netwerk. Bovendien kan het de efficiëntie verbeteren door middel van geautomatiseerde processen, zoals het bijhouden van de locatie van zorgmiddelen.

Slimme accesspoints met bluetooth

Kortom met de nieuwste generatie accesspoints kun je zorgtechnologie toepassen via je WiFi-netwerk. Door beide technologieën te combineren, profiteren zorginstellingen van betrouwbare en consistente connectiviteit voor verschillende zorgtoepassingen. Dit is een fikse besparing voor een zorgorganisatie omdat je geen aparte apparatuur meer nodig hebt.

Naast de apparatuur bespaar je ook op: bekabelings-, energie-, montage, beheers- en onderhouds-, vervangings- en licentiekosten.

Wil je als zorgorganisatie de stap maken naar het meer toepassen van zorgtechnologie, neem het toepassen van deze nieuwste generatie accesspoints dan mee in je overwegingen. Bij verschillende zorgorganisaties passen we deze accesspoints al naar volle tevredenheid toe.

Wil je meer informatie of een adviesgesprek?

Stuur dan een e-mail naar [email protected] of bel ons op 053 -20 30 404.

Ook interessant