Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Emmauscollege 5 x sneller WiFi met Brite WiFi 3.0!

Deel dit bericht

Woensdag 20 september j.l. heeft Brite het WiFi 3.0 concept naar volle tevredenheid opgeleverd bij het Emmauscollege te Rotterdam.

Na 6 jaar geleden gestart te zijn met digitaal onderwijs en met het Brite WiFi 2.0 concept voor een klassikale WiFi dekking in het gehele gebouw, is de school uitgegroeid tot een nagenoeg geheel digitale school.

Met de groei naar ruim 1700 digitale leerlingen en de steeds rijker wordende digitale content met hoge resolutie plaatjes en video, is ook de totale bandbreedtevraag van WiFi en internetverkeer in de school fors toegenomen. Op basis van onze monitoring, statistieken en ervaringen in het onderwijs heeft het Emmauscollege ons gevraagd om het netwerk te upgraden naar de laatste technologie op basis van het Brite WiFi 3.0 concept.

In april van dit jaar is het project gestart en in de zomervakantie is het vaste netwerk, de WiFi- en firewall oplossing geïmplementeerd en geoptimaliseerd.

De resultaten liegen er niet om: in het Wifi netwerk ervaren alle leerlingen een flinke verbetering. We meten gemiddeld ca. 500% prestatiewinst in het Wifi en het vaste netwerk!

Educatieve applicaties worden op de firewall geprioriseerd en mogelijk gaan we ook de internetlijn verhogen en beschermen tegen DDOS aanvallen met de Edufiber internet oplossing. Met de realisatie van deze nieuwe WiFi 3.0 generatie kan de school weer jaren vooruit.

Volgens een oud Twents gebruik hoort bij de geboorte van een nieuwe generatie een krentenwegge. De “geboorte Emmaus Brite Wifi 3.0”is dan ook symbolisch gevierd met een meter lange krentenwegge.

 

Met het compliment van Marco Brosens (Hoofd bedrijfsvoering) dat Brite als één van de weinige partijen, complexe ICT projecten binnen de afgesproken tijd en prijs weet uit te voeren zonder ellenlange nazorg of meerwerkkosten, is het project formeel opgeleverd en overgedragen aan Emmauscollege.

 

Ook interessant