Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Innovatieve oplossingen voor de zorg: Qwiek en Happybots

Deel dit bericht

Afgelopen week hebben onze collega’s Roy Goseling en Gerrit Bakker 2 informatieve gesprekken gehad met leveranciers van innovatieve oplossingen voor de zorg: Qwiek en Happybots.

In beide gevallen betreft het bedrijven die luisteren waar de zorg om vraagt en hiervoor oplossingen hebben gecreëerd.

Bij Qwiek resulteerde dat in de Qwiek.up die veel zorginstellingen toepassen. Vanuit de zorg kwam de vraag of de Qwiek.up te gebruiken is voor beeldbellen. Hieruit ontstond Qwiek.connect. Via een levensgrote projectie kunnen cliënten via een cameraverbinding en de Qwiek.up contact maken met familie of vrienden. Veraf komt dan dichtbij.

Verder hebben ze de Qwiek.melody, een interactieve muziekzuil om mensen in beweging te krijgen, en de Qwiek.snooze, voor mensen met slaapproblemen, ontwikkeld.

Bij Happybots hebben ze de sociale robot “Felix” ontworpen. Voor mensen die problemen hebben met het tonen en/of communiceren over hun gevoelens. Voor bijv. mensen met autisme of een verstandelijke beperking.

Via Felix kunnen ze vertellen hoe ze zich voelen. Door te draaien aan Felix veranderen kleuren en ogen. Direct betrokkenen weten dan in welke stemming gebruikers zijn en hoe zij ze moeten benaderen.

Innovaties waar we trots op mogen zijn!

Tom en Rob, bedankt voor jullie tijd en uitleg.

Ook interessant