Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kostenbesparing voor zorgorganisaties door toepassing van nieuwe generatie WiFi

Deel dit bericht

De nieuwe generatie WiFi máákt deel uit van zorgtechnologie. Op deze manier bespaart een zorgorganisatie fors op de kosten. Hoe? Lees verder.

Zo’n beetje iedere zorginstelling heeft WiFi op de locaties, maar in welke mate? Accesspoints zijn hierbij belangrijk. Dit zijn de toegangspunten binnen een draadloos netwerk die als zend- en ontvangst apparaat fungeren. Zo kun je met een smartphone, laptop, pratende bloempot Tessa, printer of een ander voor WiFi geschikt apparaat verbinding maken met je WiFi-netwerk.

Maar let op, een accesspoint heeft een bepaald bereik. Dit heeft te maken met het zendvermogen van het accesspoint. Want als je in een kleine ruimte een accesspoint ophangt, dan zal dat voldoende zijn om je een goede WiFi-verbinding te geven.

Hang je datzelfde accesspoint in een groot gebouw dan zal in de directe nabijheid voldoende bereik zijn, maar hoe verder je ervan af gaat, hoe lager het bereik.

Op een bepaald moment zal daardoor de verbinding wegvallen. Dus heb je in een groot gebouw meer accesspoints nodig om overal bereik te hebben.

Meer zorgtechnologie toepassen? Hier moet je op letten:

Een zorgorganisatie die weinig gebruik maakt van moderne zorgtechnologie zal minder accesspoints nodig hebben dan een zorgorganisatie die volop zorgtechnologie toepast. Vaak volstaan dan een aantal accesspoints op de gangen en in centrale ruimtes. Waar moet je op letten als je de stap maakt naar meer zorgtechnologie?

Zorgtechnologie & WiFi-verbindingen:

Veel zorgtechnologie maakt gebruik van WiFi, denk aan de smartphone van de zorgverlener waarop ze allerlei applicaties hebben, telefoneren via WiFi, de al eerder genoemde pratende bloempot Tessa, wearables, laptops, tablets, toegangstechnieken of sensoren.

Als je wilt dat een zorgverlener in een cliëntenkamer zorgtechnologie kan toepassen, dan zul je moeten zorgen voor een goede WiFi-verbinding.

Via WiFi-metingen kun je precies bepalen waar de accesspoints moeten komen om overal een goede WiFi-verbinding te hebben. Je hebt dan WiFi en daarnaast zorgtechnologie die gebruik maakt van het WiFi-netwerk. Maar het kan nog slimmer!

Slimme accesspoints met bluetooth:

Met de nieuwste generatie accesspoints kun je zorgtechnologie toepassen via je WiFi-netwerk. Dit komt omdat deze accesspoints een Bluetooth module hebben. Hierdoor is het mogelijk om leefcirkels te creëren voor PG-cliënten.

Daarnaast kun je locatiebepaling toepassen voor mensen en middelen. Bijvoorbeeld waar zorgverleners of cliënten zich bevinden of waar belangrijke apparatuur staat in een pand. Ook kun je gegevens van slim incontinentiemateriaal uitlezen en versturen.

Dit is een fikse besparing voor een zorgorganisatie omdat je geen aparte apparatuur hiervoor nodig hebt. Naast de apparatuur bespaar je op: bekabelings-, energie-, montage, beheers- en onderhouds-, vervangings- en licentiekosten.

Wil je als zorgorganisatie de stap maken naar het meer toepassen van zorgtechnologie, neem dit mee in je overwegingen. Bij een aantal zorgorganisaties passen we deze accesspoints naar volle tevredenheid toe.

Wil je hier informatie over?

Stuur dan een e-mail naar: [email protected] of bel ons: 053 -20 30 404

Ook interessant