Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Search
Close this search box.

Oplevering nieuw netwerk voor Stichting Fioretti Teylingen

Deel dit bericht

Wederom gingen we met een krentenwegge op pad. Deze keer om een oplevering te vieren bij Stichting Fioretti Teylingen (SFT). Met 6 schoollocaties in de Duin- en Bollenstreek voorzien zij de regio van het complete pakket aan voortgezet onderwijs.
 
SFT heeft afgelopen februari een aanbesteding uitgeschreven waarop 3 partijen zijn uitgenodigd om in te schrijven.
 
Uitgangspunten voor de aanbesteding waren:

  • Vervanging en upgrade van de huidige goed werkende LAN infrastructuur (door ons geleverd) die toekomstbestendig is en geschikt is voor toenemende digitale ontwikkelingen.
  • Een looptijd van de overeenkomst van minimaal 3 en maximaal 5 jaar.

In mei van dit jaar hebben wij de aanbesteding gegund gekregen en daarna is er gestart met het project.
 
Samen met de ICT-afdeling van SFT, Peter Witveld, Bjorn Hogeman en Aurora Heemskerk hebben we een kick-off gepland en het project afgestemd wat betreft ontwerp en planning.
 
Wat betreft het technisch ontwerp:

  • Het nieuwe netwerk draait volledig op 20Gb daar waar voorheen alleen 2 datacenters aan elkaar gekoppeld waren, zijn nu alle locaties zelf en met elkaar op 20Gb verbonden.

In een periode van 5 weken zijn alle switches geconfigureerd en zijn de datacenters en locaties gemigreerd. Dit is allemaal in de zomervakantie uitgevoerd zodat gebruikers geen overlast hebben ondervonden van deze migratie. Dankzij de medewerking van de ICT-afdeling ging alles van een leien dakje. Direct na de zomervakantie waren we aanwezig voor een stuk nazorg bij de live gang van het nieuwe LAN.
 
De oplevering vond plaats op de locatie KTS in Voorhout, waar de ICT-afdeling gevestigd is. Hoofd ICT, Peter Witveld, nam de eerste plak in ontvangst.

Het was mooi te horen dat SFT tevreden is over de uitvoering van de werkzaamheden. De eerste 5 jaar kunnen zij weer vooruit.

Ook interessant