Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Feestelijke oplevering nieuw ICT- en WiFi netwerk Woonzorgcentrum Derkshoes

Deel dit bericht

Gisteren was het feest bij Woonzorgcentrum Derkshoes in Westerbork. Hagelnieuwe zorgtechnologie in combinatie met een slim ICT- en wifi-netwerk werden officieel opgeleverd. Een fantastische mijlpaal voor Derkshoes.
 
In de regio is Derkshoes een vertrouwd begrip. Het woonzorgcentrum bestaat uit 74 appartementen waar cliënten verblijven met een indicatie voor langdurige zorg. Derkshoes biedt een warme, gastvrije en veilige omgeving voor cliënten en gasten, waarbij de cliënten zoveel mogelijk vrijheid kunnen genieten.
 
Maar vernieuwing en innovatie in de zorg staan niet stil en ook Derkhoes heeft de vervolgstap gezet voor hun zorgverleners en cliënten. Robert-Jan van der Weide van Telecomvisie heeft Derkshoes begeleid in het gehele traject en de aanbesteding in de markt gezet.
 
Ze waren op zoek naar één partij voor zowel het ICT- en wifi-netwerk als voor de zorgtechnologie. In samenwerking met CuraTec heeft Brite ingeschreven als hoofdaannemer. Dus twee partijen die op deze manier de volle kracht van hun expertise benutten: CuraTec de zorgtechnologie en Brite de ICT- en wifi-infrastructuur en de coördinatie van het project.

Proof of Concept

Een jaar geleden werd een kamer ingericht voor een Proof of Concept. Dit is een manier om de beoordelen of het door Brite en CuraTec aangeboden concept in de praktijk werkt. Dat was het geval en van daaruit kreeg het project vorm. De kamer wordt nu gebruikt om zorgverleners opleiding en training te geven in het werken met zorgtechnologie.

Kostenbesparende bekabeling

Moderne technieken zijn hier toegepast. De bekabeling is effectief en kostenbesparend vervangen. Dit kan omdat Derkshoes gebruikt maakt van de zog. Smart-hub. Want met slechts één kabel naar een appartement kun je 4 functionaliteiten aanbieden op een cliëntenkamer. Smartsensoring o.b.v. een Mobotix-camera en een spreek-luister verbinding kunnen hier flexibel op aangesloten worden. Dit heeft Derkshoes een enorme besparing gegeven in de bekabelingskosten.
 
Daarnaast heeft de Smart-hub Bluetooth in zich waardoor leefcirkels en locatiebepaling toegepast worden i.c.m. Evresys en CuraTec. Ook hier is weer sprake van besparing in kosten omdat Derkhoes geen separate apparatuur met bijbehorende kosten heeft.

Feestelijke oplevering WiFi- en ICT-netwerk

De oplevering werd feestelijk gevierd met een meter krentenwegge. Er waren mooie woorden over hoe Derkshoes het projectverloop ervaren heeft. Wij kunnen dat beamen. Er is een goede samenwerking tussen de engineers van de diverse partijen en de mannen van de technische dienst van Derkshoes. De lijntjes zijn doorlopend kort wat samenwerking en communicatie makkelijk maakt.
 
De eerste grote stap is door Derkshoes gezet. De volgende stap is gaande om de zorgverleners de ondersteuning te geven in het werken met de nieuwe zorgtechnologie. Hierin zijn Yvonne Neuwitter en Silvia Woudenberg van Derkshoes de kartrekkers.
 
Ze hoeven het niet alleen te doen. Daar waar we kunnen helpen om de technologie te optimaliseren en Derkshoes een stap verder te brengen, zullen we het niet laten om hen daarbij te helpen.

Ook interessant