Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Onderwijsevenement Like2Share ON TOUR 2018 zit er weer op

Deel dit bericht

Van 5 tot en met 9 November nam Brite als onderwijsspecialist deel aan het onderwijsevenement Like2Share ON TOUR. Een onderwijs & ICT-evenement vormgegeven als een combinatie van een congres en een beurs. Iedere dag bezocht het evenement een andere stad in het land, zodat er voor de geïnteresseerden altijd een evenement dichtbij was.

Mede door de kleinschalige en persoonlijke opzet hebben wij tijdens dit evenement veel mensen kennis laten maken met de organisatie Brite en ons speciaal voor het onderwijs ontworpen EduConnect® concept. EduConnect® voorziet scholen van een robuuste en betrouwbare (wireless) netwerk infrastructuur en is nu ruim 300 keer met succes toegepast bij scholen in het Voortgezet Onderwijs.

Presentatie infrastructuur uitdagingen op VO scholen

Omdat niet iedere bezoeker dezelfde netwerkkennis heeft, heeft Gert Snijders dagelijks een presentatie gegeven waarin op een begrijpelijke manier de specifieke netwerk infrastructuur uitdagingen in het onderwijs de revue passeerden. Vooral het feit dat (in deze periode van extra aandacht voor veiligheid en datalekken) leerlingen met heel eenvoudige apps op hun notebook alle inlognamen van alle onderwijs, e-mail en sociale media applicaties kunnen afluisteren maakte flink indruk.

Doorbraak met 10 x beter WiFi ‘eyeopener’

Rondom de GDPR is dit meer dan actueel en veel scholen willen toch graag dat we hier samen met hen naar kijken om dit beter af te schermen.

Ook de doorbraak op WiFi gebied die we gerealiseerd hebben en waarbij we in een doorsnee VO school tot wel 10 x beter WiFi kunnen realiseren, was een eyeopener voor de deelnemers tijdens de presentaties.

Door de praktische vertaling naar de ontwikkeling die bijna elke VO school doormaakt zien de meeste deelnemers dit nu echt wel als de volgende noodzakelijke stap die ze moeten nemen willen ze anticiperen op alle ICT uitdagingen van de komende jaren in de school.

Het was fijn om dit met elkaar te delen en hierover van gedachten te wisselen.

Voor het organiseren van dit evenement willen wij de organisatoren Hans en Dieter hartelijk danken.

Hebben wij elkaar niet ontmoet en wilt u toch meer weten over hoe wij, met onze 15 jaar onderwijservaring, de uitdagingen in het onderwijs aanpakken? Wij gaan graag met u daarover in gesprek!

Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend kennismakings- & adviesgesprek >

Ook interessant