Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Ook Sinterklaas heeft WiFi van Brite

Deel dit bericht

In Sinterklaasstad Helmond heeft Sinterklaas sinds 2005 zijn eigen kasteel. Gedurende de periode dat hij met zijn pieten in Nederland is, is het Kasteel van Helmond hun woon- en werkadres. Het mooiste is dat iedereen ook binnen mag kijken hoe één en ander reilt en zeilt.

Grote belangstelling

Dat hier veel belangstelling voor is blijkt wel uit de aantallen. Vanaf de start hebben ruim 350.000 belangstellenden het kasteel bezocht waarvan ongeveer 28.500 bezoekers dit jaar. Deze bezoekers komen niet alleen uit de regio maar zijn ook afkomstig uit het gehele land. Ook uit het buitenland komen bezoekers zoals België, Duitslanden zelfs uit Spanje.

Omdat de pieten niet alles kunnen regelen wordt de hulp ingeroepen van de Stichting Sinterklaasstad Helmond die allerlei hand- en spandiensten verlenen. Deze stichting maakt gebruik van zo’n 450 vrijwilligers die zich inzetten om de happening mogelijk te maken.

Sponsoring WiFi voor Sinterklaas

Ook de hulp van sponsors wordt ingeroepen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij veelbedrijven hoog in het vaandel en zodoende wordt het jaarlijkse evenement mogelijk.

Via de stichting werd Brite gevraagd om het WiFi-deel op zich te nemen en dit hebben wij graag gedaan. Een stichting ondersteunen, die ervoor zorgt dat velen kunnen genieten van hetgeen zij belangeloos organiseren, helpen wij graag.

Ook ‘Digi-Sint’ voor zieke kinderen

Hele families en generaties naar het kasteel. Voor kinderen is het natuurlijk één groot feest om hier te mogen kijken. Echter is er ook oog voor kinderen die door ziekte niet kunnen komen. In 2011 werd daarvoor de ‘Digi-Sint’ mogelijk gemaakt. Een project waarin de toegankelijkheid voor zieke kinderen die niet naar het kasteel kunnen komen is gerealiseerd.

Via communicatiemiddelen is het mogelijk kinderen die bedlegerig zijn toch met Sint in contact te laten komen.

Afgelopen jaren is de Sint op deze manier al met diverse ziekenhuizen in contact geweest (o.a. Emma kinderziekenhuis in Amsterdam, Maxima Medisch Centrum Eindhoven, Elkerliek Ziekenhuis Helmond, Sophia Kinderziekenhuis Rotterdam).

Laatste dag extra speciaal

Op de laatste dag dat het kasteel geopend is, 4 december, is het kasteel alleen geopend voor kinderen en overige bezoekers met een beperking. Dit zijn kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Enkele feiten   

 • 450 vrijwilligers  
 • 90 sponsoren
 • 28.500 bezoekers in 2018
 • 7000 leerlingen uit de groepen 3 en 4 van 125 basisscholen die klassikaal een bezoek brengen
 • 80.000 Sinterklaaskranten die regionaal verspreid worden
 • 300 posters
 • 20.000 programmakaartjes
 • 22.000 zakjes pepernoten (inclusief 5000 voor de intocht)
 • 27.000 stuks fruit mandarijnen/appels (inclusief 5.000 voor de intocht)
 • 300/500 hotelarrangementen voor bezoekers die van ver komen
 • Pieten moeten jaarlijks workshops volgen
 • Om alle vrijwilligers in te plannen moeten er over de gehele periode +/- 6000 planmomenten gemaakt worden.
 • Pieten zijn dagelijks vanaf 07.00 uur tot 19.00 uur inzetbaar.

Voor dit jaar zit het er weer op en zijn de Sint en zijn pieten weer terug naar Spanje. Volgend jaar zal het Kasteel van Sinterklaas weer geopend zijn van zondag 17 november tot en met woensdag 4 december 2019.

Als u geïnteresseerd bent, dan kunt u deze data in uw agenda zetten. Voor een impressie en nadere info kunt u kijken op: www.hetkasteelvansinterklaas.nl

Ook interessant