Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Opstarten na de zomervakantie: je ICT-netwerk op volle capaciteit

Deel dit bericht

ICT-afdeling van VO-scholen: deze eerste weken bepalen de rest van het jaar… Als je nu capaciteitsproblemen hebt, dan is de kans groot dat je daar het hele jaar last van houdt. We leggen zo uit waarom dat is.

De scholen draaien weer. Scholen vol met leerlingen, medewerkers, ambities en toekomstplannen. En waarschijnlijk weer net iets digitaler dan vorig jaar. Dus druk op de ketel voor de ICT-afdeling deze eerste weken.

Netwerkproblemen aanpakken na de schoolvakantie

Nu de volle capaciteit van het ICT-netwerk nodig is, kom je er misschien achter dat er hier en daar hiaten zijn. Het is begrijpelijk dat je pleisters gaat plakken om de problemen op te lossen. Maar is dat een definitieve oplossing en blijf je niet voorthobbelen van probleem naar probleem? Als de capaciteit van het netwerk niet voldoende is, dan loop je vanaf het begin achter de feiten aan.

Van collega’s in de markt horen we wachttijden van 40 weken voordat een project gestart kan worden. Ze willen wel eerder, maar dat lukt hun niet. De wachttijden van ICT-apparatuur kennen we wel. Daarnaast is er nu een personeelsprobleem bij gekomen.

Personeel is in deze tijd moeilijk vast te houden als ze niet de waardering krijgen van het bedrijf waarvoor ze werken. Met de huidige vraag naar ICT-ers is een overstap naar een ander bedrijf zo gemaakt. En dat is nu gaande.

Stel je voor dat het jouw school raakt? Je ervaart de eerste weken na de schoolvakantie forse capaciteitsproblemen door recente ontwikkelingen binnen je school of je WiFi- of ICT-netwerk is aan vervanging toe. Kun je wachten tot JULI 2023 voordat je verlichting van de situatie hebt? De te plakken pleisters raken een keer op en leuk werken is anders.

40 dagen wachten…

Bij ons is 40 dagen wachten al lang en zelf dat hoeft niet vaak niet eens. Door tijdig voldoende nieuwe apparatuur in te kopen en op voorraad te hebben, kunnen we doorlopend onze WiFi- en ICT-projecten draaien. ICT-ers die bij ons weggaan, kennen we niet.

Daarnaast hebben we EduLinQ (Identity Management) en EduGuard (Network Access Control). Een totaalpakket waarbij we scholen voorzien van digitale veiligheid die steeds belangrijker wordt in het Voortgezet Onderwijs.

Ieder jaar helpen wij scholen die na de vakantie tegen dit soort problemen aanlopen. Graag komen we vrijblijvend op bezoek om je te helpen.

We zijn te bereiken via 053 – 20 30 404 of via [email protected]

Ook interessant