Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zekerheid in roerige tijden: Connectivity as a Service

Deel dit bericht

Jammer dat we gelijk hadden …

Op 6 augustus 2021 plaatsten we een blog waarin we schreven: “Duurder wordende grondstoffen en een tekort aan hoogwaardige chips zorgen ervoor dat de prijzen van ICT-apparatuur in de eerstkomende periode 25% stijgen. Daarnaast lopen levertijden fors op. Waar eerst 3 – 4 weken gangbaar was, lopen deze nu op naar 8 – 12 weken. Een situatie waarvan de kenners vermoeden dat die tot in 2023 kan aanhouden. Langer wachten, betekent hogere prijzen!”

De corona pandemie was de oorzaak. Gelukkig lijken we hier langzamerhand uit te komen, mits er geen nieuwe mutaties ontstaan. Dat er in Europa een nieuwe oorlog zou ontstaan, konden we in de slechtste scenario’s niet bedenken.

Het één versterkt het ander, waardoor de inflatie fors oploopt. En inflatie betekent weer hogere prijzen. Eén ding is zeker en dat is dat de prijzen van een jaar geleden niet meer terug zullen komen.

Is langer wachten een optie als je voor een vervanging van je switches, firewalls of wifi staat? Wie het weet, mag het zeggen.

Forse investeringen in ICT-apparatuur spreiden

Omdat investeringen in dergelijke apparatuur vaak fors zijn, hebben we een jaar of vijf geleden al Connectivity as a Service (CaaS) opgetuigd. Een investering wordt in CaaS over meerdere jaren – 3, 5 of 7 – uitgesmeerd. Met maandelijkse of jaarlijkse bedragen al naar gelang een klant wenselijk vindt.

Een investering wordt zo terug gebracht naar bedragen die te overzien zijn. In roerige tijden geeft dit zekerheid. Zekerheid dat je over een goed ICT- en/of wifi-netwerk beschikt en zekerheid wat je financiën betreft. O ja, ook nog de zekerheid van een organisatie die met je meedenkt voor de toekomst, wat die ook brengen zal.

Wil je meer weten over CaaS?

Bel dan naar: 053 – 20 30 404 of stuur een email naar: [email protected]

Ook interessant